Snabbfäste även kallat Quick-release och Lift-off

Hurtigfrigivelse, også kendt som Quick-release og Lift-off

At have hurtigfrigivelse på sit toiletsæde er praktiskt og nyttigt for nemt at kunne rengøre både toiletsædet og toilettets porcelæn. Der findes forskellige typer af hurtigfrigivelse på toiletsæder. I dette indlæg gennemgår vi de varianter, der findes, og en type montering, der fejlagtigt opfattes som hurtigfrigivelse.

Quick-release
Denne variant af hurtigfrigivelse frigør toiletsædet fra dets montering ved at trykke på en eller to knapper. Billedet viser et toiletsæde, der kræver, at man trykker på to knapper for at frigøre sædet.

  1. Sådan frigør du toiletsædet
    quick-release toasits

  2. Toiletsædet er frigjort, og man kan nemt rengøre både sædet og porcelænet.
    wc-sits

Lift-off
Denne variant af hurtigfrigivelse frigør toiletsædet fra dets montering ved at trække toiletsædet lige op, når det er i opklappet position.

  1. Placer sædet i opklappet position, fastgjort
    lift-off toasits

  2. Træk toiletsædet lige op for at frigøre det.wc-sits

Propper/Fastgørelsespropper
toalettsits proppar
Billigere toiletsæder, der ofte er bløde sæder, leveres med denne type propper, der trykkes ned i toilettets monteringshuller for at blive fastgjort. Denne type montering er ikke hurtigfrigivelse, selvom det er let at frigøre sædet ved blot at trække det lige op af dets monteringshuller. Hvis dette gøres hyppigt, slides propperne, og toiletsædet kan begynde at vippe.

Tilbage til blog